Volgens Apple is de chipset in de nieuwe iPhone 11 ongeveer 20% sneller dan de chipset in zijn voorganger, maar als we de onderstaande snelheidstest mogen geloven is dit niet juist. Sterker nog, de iPhone XS is sneller dan de iPhone 11.Volgens Apple’s Vice President Silicon Engineer Sri Santhanam is de nieuwe A13 Bionic-chip in de iPhone 11 in vrijwel alle opzichten 20 procent sneller dan zijn voorganger. Of dit wel klopt is nog maar de vraag. Een YouTuber heeft namelijk een snelheidstest uitgevoerd met de iPhone X, de iPhone XS en de iPhone 11 Pro. Gek genoeg komt de iPhone XS als winnaar uit de bus.

We zien twee verschillende tests. In de eerste test zijn geen apps ingeladen en eindigen de iPhone XS en de iPhone 11 Pro ongeveer gelijk. In de tweede test stonden al apps in het geheugen en was de iPhone XS maar liefst 29 seconden sneller.

Het verschil in snelheid heeft mogelijk te maken met de software. Ontwikkelaars hebben hun apps waarschijnlijk nog niet geoptimaliseerd voor de iPhone 11, terwijl ze dit al wel hebben gedaan voor de iPhone XS. Daarnaast kunnen bugs in iOS 13 een rol hebben gespeeld. Het is goed mogelijk dat een snelheidstest over een aantal maanden een andere uitkomst heeft. De tijd zal het leren.

via [iculture]