Nu steeds meer mensen in het bezit zijn van een iPhone XS of een iPhone XS Max, duiken ook steeds meer problemen op. Zo ontdekte het YouTube-kanaal Unbox Therapy eerder al dat de camera op de nieuwe iPhones een soort beauty-mode heeft aanstaan die niet uitgeschakeld kan worden. Er is nu echter een nog groter probleem gevonden die er voor zorgt dat de iPhone XS en de iPhone XS Max in bepaalde situaties niet opladen.De nieuwe iPhones kunnen draadloos of met een kabel worden opgeladen. Draadloos werkt prima, maar opladen met de kabel zorgt voor wat problemen. Zo beginnen de nieuwe iPhones pas met opladen nadat het scherm aangezet wordt. Wanneer je de oplaadkabel aansluit terwijl de iPhone in sleep-mode zit, wat meestal het geval is, dan zal de iPhone niet beginnen met laden. Pas als je de iPhone ontwaakt door op het scherm te tikken begint het laden.

In de onderstaande video zien we dat sommige toestellen zelfs na het ontwaken niet beginnen met opladen. Ook zien we dat het probleem soms zorgt voor een niet werkende power-knop.

Apple heeft nog niet gereageerd op de berichten, maar vermoedelijk gaat het om een softwarebug die erin is geslopen in de iOS 12-update.