Volgens eerdere geruchten zou Apple niet één, maar twee keer de productie van de iPhone XR hebben teruggeschroefd vanwege tegenvallende verkoopcijfers. Dit is best opmerkelijk, aangezien de Vice-president product marketing Greg Joswiak van Apple nu heeft aangegeven dat de iPhone XR “sinds de dag dat hij beschikbaar is elke dag de populairste iPhone” is.Greg Joswiak heeft dit gezegd in een gesprek met CNET. Hij lijkt hiermee te reageren op de verhalen dat de iPhone XR niet goed verkoopt en daardoor de productie is aangepast. Apple zou volgens deze berichten zelfs de iPhone X van vorig jaar weer in productie hebben genomen.

Apple heeft niets gezegd over de verkoopprestaties van de nieuwe iPhone XS, XS Max en iPhone XR. Apple stopt namelijk met het vermelden van verkoopcijfers van zijn iPhones. Verkoopaantallen zijn volgens Apple-ceo Tim Cook steeds minder relevant, nu de prijs per verkochte iPhone stijgt.

Vanwege deze nieuwe aanpak kunnen wij echter moeilijk beoordelen hoeveel exemplaren van de nieuwe iPhones er daadwerkelijk worden verkocht. Zo kan de ene iPhone veel beter presteren dan de ander, zonder dat wij weten welke.

via [rtlz]