Eerder dook het bericht op dat Apple dit jaar een iPhone met dual-SIM-ondersteuning op de markt zal brengen. Deze aanwijzing is gevonden in de broncode van iOS 12. Volgens de laatste geruchten zal deze variant van de iPhone 9 echter niet in Nederland op de markt verschijnen.Apple zou twee versies van de iPhone 9 willen introduceren. Eén voor de westerse markt en één voor de Chinese markt. De Economic Daily Times schrijft dat de dual-SIM variant van de iPhone 9 alleen in China op de markt zal verschijnen. De iPhone 9 met ondersteuning voor slechts één SIM-kaart is voor de Europese en Amerikaanse markt.

In China hebben tegenwoordig vrijwel alle smartphones ruimte voor minimaal twee SIM-kaarten. De Chinese markt is goed voor 18 procent van Apple’s omzet en daarom past Apple de iPhone 9 aan speciaal voor deze markt.

Toch is het wel apart dat Apple er niet voor kiest om de dual-SIM-variant voor iedereen beschikbaar te maken. Er zijn namelijk ook steeds meer mensen in Europa die behoefte hebben aan dual-SIM.

via [onemorething]