Apple heeft de nieuwste iPhones aangekondigd. De iPhone 11 heeft vrijwel dezelfde afmetingen als zijn voorganger, maar dan met verbeterde hardware.Apple heeft dit keer extra aandacht besteed aan de camera’s van de iPhone. De iPhone 11 Pro en de 11 Pro Max hebben allebei drie 12MP camera’s aan de achterkant. Het gaat om een reguliere lens, een telelens en een groothoeklens. De iPhone 11 heeft twee camera’s. De telelens ontbreekt namelijk. De camera’s hebben optische beeldstabilisatie en verbeterde autofocus. De iPhones kunnen 4K-video’s opnemen met 60fps. Een nachtmodus maakt het mogelijk om mooie foto’s in het donker te maken. De camera aan de voorkant heeft nu ook een 12MP resolutie. Met deze camera kunnen 4K-beelden met 30fps worden opgenomen.

De iPhone 11 heeft een 6,1-inch LCD-scherm, de 11 Pro heeft een 5,8-inch OLED-scherm en de 11 Pro Max heeft het 6,5-inch OLED-scherm. De schermen hebben geen 3D Touch meer. In plaats daarvan maken de toestellen gebruik van Haptic Touch, een techniek die te vergelijken in met 3D Touch, maar volgens veel gebruikers een stuk minder prettig werkt. In het scherm vinden we nog steeds een grote notch, waarin Apple de sensoren heeft verwerkt voor Face ID. Face ID zou sneller en vanuit verschillende hoeken moeten werken. De iPhone 11 heeft geen vingerafdrukscanner.

Intern vinden we een A13 Bionic-soc die is gemaakt op een tweede generatie 7nm-procedé. De cpu bestaat uit twee krachtige cores en vier zuinige kernen. De prestaties zouden flink verbeterd zijn ten opzichte van de A12. Ook moeten de toestellen mede dankzij deze zuinigere chip een langere accuduur hebben. De iPhones kunnen draadloos worden opgeladen, maar het is niet mogelijk om met de iPhone andere apparaten op te laden, iets waar eerdere geruchten wel over spraken. De functie zou op het laatste moment zijn geschrapt.

De iPhone 11 heeft een behuizing van metaal en glas en is in zes verschillende kleuren verkrijgbaar. De iPhone 11 met 64GB opslagruimte kost 809 euro. De iPhone 11 Pro kost 1159 euro en de Pro Max kost 1259 euro. De nieuwe iPhones zijn vanaf 20 september verkrijgbaar.