Een aantal dagen geleden kwam het nieuws naar buiten dat veel mensen oplaadproblemen ervaren bij de nieuwe Apple iPhone XS en iPhone XS Max. Gelukkig lijkt het te gaan om een softwarematig probleem, aangezien de iOS 12.1-update het probleem moet oplossen.De dagen na de lancering van de nieuwste iPhones doken verschillende klachten op over de camera en over het opladen van de iPhones. Een probleem zorgt er namelijk voor dat de iPhone XS en de iPhone XS Max in bepaalde situaties niet opladen. Draadloos laden werkt zonder problemen, maar opladen met de kabel werkt niet altijd. In de onderstaande video zien we wanneer dit niet werkt.

Zoals je kunt zien willen de nieuwe iPhones niet direct opladen na het aansluiten van de oplaadkabel. Pas als het scherm aan wordt gezet begint de telefoon met opladen. Dit probleem kwam tegen het licht nadat mensen was opgevallen dat hun toestel de volgende ochtend niet was opgeladen.

Waarschijnlijk gaat het om een software-probleem, zo blijkt uit een nieuw bericht op Twitter. iMore redacteur schreef in een Tweet namelijk dat iOS 12.1 het oplaadprobleem moet oplossen. De tweede bèta van iOS 12.1 is al beschikbaar, maar het is nog onduidelijk wanneer Apple de stabiele versie van iOS 12.1 zal uitrollen.

via [techpulse]