Het Finse bedrijf HMD Global, dat de merknaam van Nokia in handen heeft, heeft nu de merknaam Pureview van Microsoft overgenomen. Microsoft kreeg de Pureview-merknaam in handen toen het bedrijf vier jaar geleden de smartphone-afdeling van Nokia overkocht.In het EUIPO, een Europees agentschap voor het vastleggen voor merken en modellen, staat dat HMD Global een aantal dagen geleden eigenaar is geworden van de merknaam Pureview. HMD Global heeft de merknaam gekocht of gekregen van Microsoft. Beide bedrijven hebben niks bekendgemaakt over transactie.

Nokia gebruikte de Pureview-merknaam voor high-end camera-smartphones, maar Microsoft heeft niks met de merknaam gedaan. De laatste smartphone met de merknaam Pureview was de Nokia 808 Pureview die zes jaar geleden op de markt verscheen. De Nokia 808 Pureview was de laatste Symbian-smartphone ooit.

Het is nog onduidelijk wat HMD Global met de merknaam van plan is, maar het is goed mogelijk dat we in de toekomst een nieuwe high-end camera-smartphone te zien krijgen.

via [tweakers]