Volgens de laatste geruchten zal Samsung verschillende varianten van de Galaxy S10 op de markt brengen. De duurste variant krijgt volgens de website SamMobile een keramische achterkant, inplaats van glas.Samsung voorzag de vorige Galaxy S-modellen van een achterkant van gehard glas. Een keramische achterkant is echter harder en minder gevoelig voor krassen. De duurste variant van de Galaxy S10 krijgt volgens de bron niet alleen een sterkere behuizing, maar ook vier camera’s op de achterkant en 5g-ondersteuning.

De andere drie varianten van de Galaxy S10 krijgen een behuizing van chemisch gehard glas, net zoals de voorgaande toestellen sinds de Galaxy S6. Chemisch gehard glas is een materiaal dat we tegenwoordig vaak tegenkomen op vlaggenschip-toestellen.

Samsung is overigens niet de eerste fabrikant die een toestel voorziet van een keramische achterkant. De duurste variant van de Mi Mix, die Xiaomi in 2016 lanceerde, heeft ook een keramische achterkant. Ook de Essential Phone van vorig jaar heeft een behuizing van dit materiaal.

via [tweakers]