Ming-Chi Kuo is een doorgaan goed geïnformeerde analist op het gebied van iPhones en Apple. Ditmaal heeft hij de verwachte adviesprijzen gedeeld van de aankomende iPhones.Het is lang geleden dat analist Ming-Chi Kuo wat van zich heeft laten horen, maar hij is terug van weggeweest. Hij komt met een schatting van de prijzen voor de aankomende iPhones. Hou er wel rekening mee dat het hier gaat om de Amerikaanse prijzen. In de Benelux gaan de iPhones voor een stuk meer over de toonbank. Zo kost de iPhone X in de Verenigde Staten omgerekend 847 euro, terwijl hij bij ons voor 1.160 euro over de toonbank gaat.

Volgens Kuo krijgt de opvolger van de iPhone X een 5,8-inch scherm en een adviesprijs van tussen de 679 euro tot 763 euro. De smartphone krijgt dus een lagere adviesprijs mee dan de huidige iPhone X. Naast de normale opvolger komt er ook een 6,5-inch Plus model die voor 763 euro tot 848 euro op de markt zal verschijnen. Daarnaast komt Apple met een ‘budget’ iPhone die is uitgerust met een 6,1-inch LCD scherm en voor 509 euro tot 594 euro zal worden uitgebracht.

Apple zou de prijs van de toestellen willen verlagen omdat steeds meer consumenten klagen over de steeds duurder wordende smartphones. Ook zouden hogere opbrengsten mogelijk worden gemaakt door leveranciers met de productie van componenten.

via [allaboutphones]