Tijdens de Mobile World Congress hebben Samsung en Huawei beide hun eerste opvouwbare smartphone gepresenteerd. De Samsung Galaxy Fold is een opvouwbare smartphone met een scherm aan de binnenkant, terwijl Huawei het opvouwbare scherm van de Mate X juist aan de buitenkant heeft geplaatst. Het resultaat is twee totaal verschillende toestellen.



Samsung Galaxy Fold
De Samsung Galaxy Fold beschikt over twee schermen, waarvan één 7,3-inch Infinity Flex Display. Dit grote scherm heeft Samsung aan de binnenkant geplaatst, waardoor je de smartphone als een boek moet openklappen om het scherm tevoorschijn te halen. Aan de buitenkant vinden we een klein scherm, waar snel de belangrijkste informatie zoals notificaties getoond kunnen worden.

Exacte specificaties hebben we nog niet, maar we weten wel dat de smartphone is uitgerust met zes camera’s. Aan de achterkant vinden we een driedubbele camera en aan de binnenkant een dual-camera. Op de cover, boven het kleine scherm vinden we nog een enkele camera.

De Samsung Galaxy Fold zal in het tweede kwartaal van 2019 op de markt verschijnen in de kleuren Space Silver, Cosmos Black, Martian Green en Astro Blue. De smartphone krijgt een adviesprijs mee van 1980 dollar.

Huawei Mate X
De Huawei Mate X beschikt over één groot 8-inch scherm die aan de buitenkant van de smartphone is geplaatst. Hierdoor is het scherm aan zowel de voorkant als aan de achterkant van de Mate X zichtbaar. Wanneer de smartphone is dichtgeklapt blijft er aan de voorkant een 6,6-inch scherm over en aan de achterkant een 6,38-inch scherm. Dichtgeklapt is de smartphone slechts 11mm dik en opengeklapt slechts 5,4mm.

De Mate X beschikt intern onder andere over een Kirin 980-processor, 8GB werkgeheugen, 512GB opslagruimte, een 4500 mAh accu en een 5G-modem. De Huawei Mate X zal halverwege 2019 op de markt verschijnen voor een adviesprijs van 2299 euro.