Vrijwel alle volwassenen hebben tegenwoordig en smartphone en we gebruiken dit apparaat heel intensief. De gemiddelde gebruiker tikt, veegt en kliks meer dan 2500 keer per dag op zijn of haar smartphone en gebruikt de smartphone ongeveer 3 uur per dag. 5 miljard mensen hebben een mobiele telefoon en bijna 3 miljard van deze telefoons is een smartphone. Bijna de helft van de smartphonegebruikers zegt niet meer zonder een smartphone te kunnen leven. Met zoveel smartphones in omloop is de hoesjes markt enorm.Apple is verantwoordelijk voor een groot percentage van de smartphonemarkt. De fabrikant introduceerde in oktober 2020 de nieuwe iPhone 12 en de smartphone is net als zijn voorgangers weer erg populair. Gebruikers van iPhones kopen ook veel accessoires. Zo blijkt uit een onderzoek van statista dat bijna 80 procent van de Amerikaanse smartphonegebruikers hun smartphone beschermen met een hoesje. Bij de iPhone 12 is dat niet anders en vanwege de populariteit van de iPhone 12 is er veel keuze uit hoesjes.

Iedereen wil uniek zijn en het uiterlijk van een smartphone reflecteert vaak wat voor persoon iemand is. Je ziet veel mensen met dezelfde populaire smartphone rondlopen, maar je kunt heel eenvoudig een eigen touch toevoegen. De eenvoudigste manier om jouw smartphone een unieke look te geven en tegelijk ook nog eens extra te bescherming  is met behulp van een hoesje. In Nederland kun je eenvoudig online een iPhone 12 hoesje bestellen en de keuze uit hoesjes is enorm.

De wat oudere consument kiest vaak voor een standaard transparante siliconen hoesje of een hoesje met een enkele kleur, terwijl de jongere consument een voorkeur hebben voor meerdere kleuren of een hoesje met een afbeelding. De vrouwelijke consument kiest vaak voor een wat uitgebreider hoesje, zoals een wallet case of flip phone case. Dergelijke hoesjes beschermen ook het scherm van de smartphone wanneer je deze niet gebruikt. Hierdoor kun je de smartphone samen met je sleutels in je handtas plaatsen zonder dat de sleutels het scherm kunnen beschadigen. Daarnaast is er doorgaans ruimte voor je pasjes, bonnetjes en losse foto’s, waardoor een losse portemonnee overbodig is.

Via de Nederlandse website DeinDesign kun je ook een hoesje kopen met een koord. Hierdoor is het mogelijk om de iPhone 12 om je nek te dragen. Dit is handig als je tijdens een vakantie of op een festival veel foto’s maakt. Je kunt zelf het hoesje ontwerpen met je eigen kleurenpatronen, foto’s en teksten.

Gebruik jij ook een hoesje en wat voor hoesje heeft jouw voorkeur? Laat het ons weten via de reacties hieronder.