De verkoopcijfers van de iPhones dalen al meerdere kwartalen op een rij. Deze dalende verkoop heeft onder andere te maken met de minder grote vraag naar iPhones in China, waar de verkoopcijfers al vijf kwartalen op een rij dalen.Eerder gaf Apple aan dat het bedrijf de verkoopcijfers van de iPhones voortaan niet meer zal delen, omdat dit simpelweg niet nodig zou zijn. Het lijkt er echter op dat Apple de cijfers niet meer wil delen omdat de verkopen van de iPhones blijven dalen. Volgens Strategic Analytics heeft Apple in het vierde kwartaal namelijk slechts 10,9 miljoen iPhones verkocht in China. Een jaar eerder wist Apple in China nog 14 miljoen iPhones te verkopen.

In heel 2018 zou Apple ongeveer 34,2 miljoen iPhones hebben verkocht, dat is 2,5 miljoen toestellen minder dan een jaar eerder. Apple staat met deze cijfers op de vijfde plek in de lijst met grootste smartphonefabrikanten in China, achter Huawei, OPPO, Vivo en Xiaomi. Dit zijn alle vier Chinese bedrijven.

Apple is overigens niet de enige fabrikant die dalende verkopen waarneemt in China. In totaal daalde het aantal verkopen met 11 procent, van 459,6 miljoen smartphones in 2017 naar 408,5 miljoen smartphones in 2018. Ook andere niet-Chinese bedrijven hebben last van de Chinese concurrentie.

via [techpulse]