Klanten die in 2017 de accu van hun iPhone 6 of nieuwer hebben vervangen krijgen van Apple 60 euro terug. Apple wil op deze manier klanten tegemoet komen, omdat Apple aan het eind van 2017 de prijs verlaagde voor het vervangen van een accu.Eind 2017 verlaagde Apple de prijs voor het vervangen van de iPhone-accu, nadat het nieuws naar buiten kwam dat Apple bewust iPhones trager had gemaakt om uitval te voorkomen. Apple kreeg veel klachten van onder andere mensen die vlak voor de prijswijziging een nieuwe accu lieten plaatsen. Om deze mensen tegemoet te komen ontvangt iedereen die tussen 1 januari 2017 en 28 december 2017 hun iPhone-accu hebben vervangen een vergoeding van 60 euro.

De 60 euro vergoeding is logisch, aangezien Apple de prijs verlaagde van 89 euro naar 29 euro. Apple was genoodzaakt de prijs te verlagen, nadat gebruikers ontdekten dat Apple een functie aan iOS had toegevoegd om de gebruikservaring langzamer te maken als de software veroudering van de accu constateerde. Oudere accu’s zouden de piekbelasting van de soc niet langer aankunnen.

De lagere prijs voor het vervangen van een iPhone accu is geldig tot eind 2018. In 2019 kost het vervangen van een accu weer gewoon 89 euro.

via [tweakers]