Dat de App Store van Apple een groot succes is weet iedereen, maar hoeveel geld de App Store sinds de introductie 10 jaar geleden heeft opgehaald weten veel mensen niet. Databedrijf App Annie heeft nu meer informatie gegeven over het aantal downloads en de omzet van de App Store.App Annie bestaat 8 jaar en verzamelt sindsdien informatie uit de App Store en de Google Play Store. De App Store bestaat 10 jaar, waardoor data van de eerste 2 jaar ontbreken. In de afgelopen 8 jaar hebben iOS-gebruikers 170 miljard apps gedownload, maar het totale aantal downloads over de gehele 10 jaar is dus nog groter.

Al deze downloads hebben een omzet gegenereerd van maar liefst $130 miljard dollar. Ook geeft App Annie aan dat iOS-gebruikers gemiddeld veel meer geld uitgeven voor Apps dan bijvoorbeeld Android-gebruikers. Zo is de App Store goed voor ‘slechts’ 30 procent van het totale aantal app-downloads, maar loopt 66 procent van de totale omzet voor apps via de App Store.

Wel moeten we deze cijfers met een korreltje zout nemen, aangezien de Play Store niet beschikbaar is in China en de omzet van Android-apps uit dat land dus niet bij de cijfers van App Annie worden opgeteld.

Momenteel zijn ongeveer 2 miljoen verschillende apps in de App Store te vinden.

via [apparata]