In de nieuwste iPhones ontbreekt een 3.5mm koptelefoonaansluiting. Om deze reden zit er in de verpakking een Lightning naar 3.5mm adapter, zodat je alsnog je 3.5mm koptelefoon kunt gebruiken. Deze adapter zal bij de volgende iPhones niet meer standaard in de verpakking zitten, waardoor je deze er los bij zult moeten kopen.Gebruik je nog een iPhone 6, iPhone 6s, iPhone SE of een ouder toestel, dan heb je nog geen 3.5mm-adapter, omdat in deze toestellen gewoon een 3.5mm koptelefoonaansluiting aanwezig is. Wil je eind dit jaar overstappen op de nieuwste iPhone, dan zul je er een extra koptelefoonadapter bij moet halen om muziek te kunnen luisteren via een standaard koptelefoon. Volgens de laatste geruchten wordt de koptelefoonadapter namelijk niet meer standaard meegeleverd bij de nieuwe iPhones.

Twee jaar geleden besloot Apple om de 3.5mm koptelefoonaansluiting achterwege te laten. Veel mensen waren het daar toen niet mee eens, maar inmiddels weten we niet beter. Het is dankzij de meegeleverde adapter namelijk nog steeds vrij eenvoudig om een 3.5mm koptelefoon te gebruiken, en steeds meer mensen gebruiken alleen nog maar draadloze headsets.

Daarom heeft Apple besloten dat consumenten een tientje extra moeten betalen om de koptelefoonadapter bij hun nieuwe iPhone aan te schaffen. Apple zal wel denken dat de meeste mensen de adapter toch niet gebruiken, aangezien de iPhones worden geleverd met EarPods met Lightning-aansluiting.

via [iculture]