Onlangs heeft Google de “Bekijk Afbeelding”-knop uit de zoekresultaten van Google gehaald. Google nam dit besluit nadat Getty Images, een website waar je tegen betaling stock-afbeeldingen kunt aanschaffen, Google aanklaagde. Google zou het te makkelijk maken om de afbeeldingen van Getty Images te stelen. Gelukkig zijn er verschillende simpele manieren om de “Bekijk Afbeelding”-knop weer in te schakelen.Met het weghalen van de “bekijk afbeelding”-knop is het de bedoeling dat je eerst de desbetreffende site bezoekt om de volledige afbeelding te kunnen zien. Als je veel naar afbeeldingen zoekt is dit een beetje omslachtig. Toch hoef je je niet druk te maken, want je kunt de knop met plugins voor verschillende browsers weer activeren.

Chrome- en Opera-gebruikers kunnen de extensie ‘View Image‘ downloaden om de knop weer te activeren. Gebruik je Firefox dan kun je de add-on ‘View Image’ installeren. Voor Safari en Microsoft Edge-gebruikers is nog geen plugin beschikbaar.

Gebruik je een browser waarvoor nog geen plugin beschikbaar is, dan kun je met de rechtermuisknop op een afbeelding in Google Afbeeldingen klikken en ‘openen van een afbeelding in een nieuw tabblad’ selecteren. Dit doet precies hetzelfde als de oude “bekijk afbeelding”-knop. Kortom, genoeg manieren om de afbeeldingen alsnog eenvoudig te openen.

via [apparata]