Lenovo heeft een opvallende laptop geïntroduceerd. De Yoga Book C930 heeft namelijk geen toetsenbord. Op de plaats waar normaal een toetsenbord zit heeft de Yoga Book C930 een enorm E-ink scherm. Dit E-ink scherm is te gebruiken als toetsenbord, maar ook voor andere taken.Lenovo heeft de nieuwe laptop getoond tijdens de IFA-beurs in Berlijn. De Yoga Book C930 moet de Yoga Book A12 uit 2016 opvolgen. De Yoga Book A12 heeft ook al een touchscreen die het toetsenbord vervangt , maar dit is geen energiezuinige E-ink scherm. Bij het tikken op het E-ink scherm van de Yoga Book C930 worden trillingen afgegeven die een drukgevoel moeten simuleren.

Onder het E-ink scherm zit een knop. Wanneer je hierop drukt komt een groter touchpad in beeld om de muis mee te bedienen. Het E-ink scherm heeft een resolutie van 1920 bij 1080 pixels, terwijl het reguliere 10,8-inch scherm een resolutie heeft van 2560 bij 1600 pixels. Intern vinden we 4GB werkgeheugen. In de scharnier van de laptop zit een stylus.

De Yoga Book C930 krijgt een adviesprijs mee van €999. Het is nog onduidelijk of de laptop ook in Nederland in de winkels komt te liggen.

via [nu.nl]