De MacBook Air die Apple vorige week introduceerde en de vorige versie uit 2018 hebben niet dezelfde ssd. Sterker nog, de nieuwe Macbook Air heeft een lagere leessnelheid dan de oude versie. Dit schrijft de website Consomac.De Macbook Air uit 2018 en de nieuwe Macbook Air verschillen weinig van elkaar. Wel zou de ssd verschillen. Consomac heeft namelijk een Blackmagic Disk Speed Test uitgevoerd. Hieruit blijkt dat de nieuwe Macbook Air met 256GB opslagruimte maximale schrijfsnelheden van 1GB/s en leessnelheden van 1,3GB/s heeft. Dit terwijl de oudere laptop snelheden van 920MB/s en 2GB/s weet te halen. De ssd in de nieuwe Macbook Air zou ongeveer 35% trager zijn.

Apple heeft de nieuwe Macbook Air met 100 dollar in prijs verlaagd. Volgens Consomac is de prijsverlaging onder andere mogelijk door het gebruik van een goedkopere ssd. De meeste consumenten zullen overigens weinig merken van de tragere ssd.

De nieuwe Macbook Air kost 1249 euro voor de uitvoering met 128GB opslagruimte. De ssd in deze uitvoering heeft leessnelheden van 500MB/s en schrijfsnelheden van 1,3GB/s. Voor de uitvoering met een 256GB ssd betaal je 1499 euro.

via [tweakers]