Nimbus Data heeft de 100TB SSD ExaDrive DC100 met 100 terabyte aan opslagruimte geïntroduceerd. De 100TB SSD ExaDrive DC100 is niet alleen de eerste SSD met 100TB opslagruimte, de harde schijf is ook ‘s werelds meest energiezuinige SSD.De ExaDrive DC100 beschikt over 100TB aan opslagruimte en heeft de standaard 3,5-inch form factor. Hierdoor kun je de ExaDrive DC100 eenvoudig plaatsen in een externe harddisk-case of gebruiken als vervanging van de harde schijf in je computer.

De ExaDrive DC100 geeft je niet alleen 100TB aan opslagruimte, maar de ExaDrive DC100 is ook ‘s werelds meest energiezuinige SSD met 0,1 Watt per TB. Dat is maar liefst 80 tot 90 procent lager dan de concurrentie. Een lagere energieverbruik vertaalt zich in een besparing van stroom en koeling.

Nimbus Data zal de ExaDrive DC100 uitbrengen in zowel SATA- als SAS- uitvoeringen. Consumenten krijgen vijf jaar garantie op een onbeperkte DWPD (Drive Writes Per Day). We verwachten dat de SSD deze zomer op de markt zal verschijnen, maar adviesprijzen zijn nog niet aangekondigd.

“De release van een dergelijk flash-apparaat met hoge capaciteit dat volledig compatibel is met de vormfactoren van de harde schijf opent de mogelijkheid om grote dataplatforms turbo te laden en tegelijkertijd de betrouwbaarheid te verbeteren, het aantal apparaten aanzienlijk te verminderen, de datamobiliteit te vergroten en de TCO van te verlagen,” aldus Eric Burgener, vice-president van Storage bij IDC.

via [techzine]