Apple heeft een nieuwe Macbook Air aangekondigd. Het scherm van de nieuwe Macbook Air heeft een hogere schermresolutie en de behuizing is kleiner. Ook is er nu een vingerafdrukscanner aanwezig.De nieuwe Macbook Air heeft opnieuw een 13,3-inch scherm. Wel is de resolutie verhoogd van 1440×900 pixels naar 2560×1600 pixels. De randen over rondom het scherm zijn wat dunner. Ook heeft Apple nu geen tn-paneel gebruikt maar een ips-paneel. Een ips-paneel kan 48 procent meer kleuren weergeven.

Aan de buitenkant zijn de nodige wijzigingen aangebracht. Zo zitten de stereo-speakers nu aan de zijkanten van het toetsenbord en is de behuizing 17 procent kleiner ten opzichte van de voorganger. De nieuwe Macbook Air weegt 1,25kg en is 15,6mm dik.

Er is opnieuw gebruikgemaakt van een butterfly-toetsenbord. Het is onduidelijk of de problemen van de butterfly-toetsenborden op voorgaande modellen nog steeds voorkomen bij de nieuwe Macbook Air. Het Touchpad is nu 20 procent groter en heeft ondersteuning gekregen voor Force Touch.

Qua hardware vinden we verder 3 microfoons, een Touch ID-vingerafdrukscanner, een T2-beveiligingschip, maximaal 16GB werkgeheugen, tot 1,5TB ssd-opslagruimte en twee thunderbolt 3-aansluitingen met usb-c-connector. De ssd is volgens Apple 60 procent sneller dan de ssd in de vorige versie.

De nieuwe Macbook Air krijgt een vanafprijs mee van 1349 euro. Hiervoor krijg je de uitvoering met Core i5-dualcore, 8GB ram en een 128GB-ssd. Voor 1599 euro krijg je dezelfde specificaties, maar dan met een 256GB-ssd.

via [tweakers]