Op het internet zijn screenshots opgedoken waarop een donkere modus van macOS te zien is. Deze modus geeft menubalken en achtergronden in software donkere tinten. Waarschijnlijk is de functie beschikbaar vanaf versie 10.14.De onderstaande afbeeldingen werden gedeeld op het Twitter-account van appontwikkelaar Steve Troughton-Smith. Hij maakte de screenshots van een videopreview van de Xcode 10-onwikkelsoftware, die hij in de api van de App Store gevonden heeft. De video is hieronder te bekijken.

In de screenshots zien we een nieuwe versie van Xcode met een donker thema. Ook zien we dat alle menubalken, inclusief de dock, een donker uiterlijk heeft gekregen. Zelfs de achtergrond lijkt donkerder. MacOS heeft momenteel al een donkere modus, maar daarbij wordt alleen de bovenbalk en de dock verduisterd.

Apple heeft zelf nog niks bekendgemaakt over het donkere thema, maar hierover krijgen we mogelijk meer te horen tijdens de WWDC-beurs, een evenement dat tussen 4 en 8 juni plaatsvindt. Tijdens dit evenement zal Apple ook praten over iOS 12, tvOS 12 en watchOS 5.

via [tweakers]