Lenovo heeft tijdens de Mobile World Congress twee nieuwe 2-in-1 laptops geïntroduceerd. Beide laptops zijn voorzien van Cortana en Alexa, zodat je de laptops kunt gebruiken al assistentiemachines.De Lenovo Yoga 730 is een dunne laptop met een 4K-scherm die je met een draaibeweging kunt gebruiken als tablet. Consumenten hebben de keuze tussen een 13-inch en 15-inch uitvoering. De toestellen zijn voorzien van microfoons zodat je stemcommando’s kunt uitvoeren via Alexa of Cortana.

De laptops komen ook met een pen, die je kunt gebruiken voor het fijnere werk zoals het maken van een tekening. Er komen verschillende toestellen op de markt, waarbij de processor en videokaart van elkaar verschillen. De variant met de Nvidia GTX 1050M heeft de krachtigste set-up.

Het is mogelijk om de resolutie van het scherm zelf in te stellen. Zo kun je kiezen voor 4K, maar ook bijvoorbeeld voor Full HD. Met Full HD gaan de 13-inch en 15-inch laptops ongeveer 11 uur mee. Met 4K ingeschakeld gaat de 13-inch variant ongeveer net zo lang mee, maar de 15-inch variant is na ongeveer 9 uur leeg.

Lenovo heeft ook de 14-inch Yoga 530 aangekondigd. Dit is een goedkopere uitvoering met een mindere schermkwaliteit en zonder meegeleverde pen. De Yoga 530 heeft wel dezelfde aluminium behuizing en de AI-assistentie-functies.

De Yoga 730 verschijnt in juni in Nederland op de markt voor ongeveer 999 euro en 1099 euro. De Yoga 530 is met een prijskaartje van 599 euro een stuk voordeliger.

via [knack.be]