Lenovo heeft de Lenovo IdeaCentre A540 aangekondigd. Dit is een all-in-one desktop met een 24-inch of 27-inch scherm en een compacte pc die het bedrijf heeft verwerkt in de voet van het scherm. Het scherm is asymmetrisch verbonden met de pc.Consumenten hebben de keuze tussen een 24-inch scherm met een 1080p resolutie en een 27-inch scherm met een resolutie van 2560×1440 pixels. Daarnaast kun je kiezen tussen een normaal scherm of een aanraakgevoelige scherm. Onder het scherm zien we een metalen standaard die is verbonden met de compacte pc. De asymmetrische verbinding maakt het ontwerp uniek.

De bovenkant van de pc is voorzien van een draadloze oplader met Qi-standaard. Hierdoor kun je je smartphone draadloos opladen wanneer je de pc gebruikt. De draadloze lader werkt overigens ook als de pc uit staat.

Intern vinden we verschillende configuraties tot aan Core i7-processors en AMD Radeon RX560-videokaarten. De webcam met ir-sensor kun je in en uit schuiven. De 24-inch uitvoering van de IdeaCentre A540 krijgt een vanaf adviesprijs mee van 799 euro. De uitvoering met 27-inch scherm kost 999 euro. De all-in-one pc komt naar verwachting deze maand op de markt.

via [tweakers]