Via Facebook Messenger gaat een bericht rond waar een virus in zit. Het bericht lijkt afkomstig van een vriend die een YouTube-video met je deelt. Zodra je op deze video klikt kom je echter terecht op een valse site.

Zodra je op deze valse website terecht komt probeert de site je Facebook wachtwoord te stelen en een virus (Trojaans paard) te installeren op je computer. Dit virus probeert onder andere toegang te krijgen tot jouw Facebook, zodat ze via jouw account meer schadelijke berichten kunnen rondsturen.

Het is aan te raden om niet zomaar te klikken op gedeelde “YouTube-video’s” tenzij je zeker bent dat de afzender goede intenties heeft. Ook is het installeren van een virusscanner en het instellen van en tweestapsverificatie op Facebook aan te raden.

via [avrotros]