Mozilla wil Firefox een nieuwe stijl geven, maar wil wel dat deze stijl in de smaak valt bij de vele gebruikers van de browser. Daarom wil Mozilla vooraf polsen naar de voorkeur van gebruikers.Mozilla wil het logo van Firefox aanpassen, maar ook de icoontjes die de browser gebruikt. Het gaat om icoontjes voor het maken van screenshots en het delen van bestanden, maar ook om iconen voor nieuwe browsers zoals een VR-browser. Mozilla schrijft in een blogpost het volgende.

De snelle vos met vurige staart biedt niet genoeg designmogelijkheden om de volledige productfamilie te representeren. Een andere kleur of het verder ontleden van de vos zou niet ver genoeg gaan. We moesten van een nieuwe plaats vertrekken.

Mozilla heeft twee designsystemen ontworpen waar ze graag feedback op willen krijgen van de community. Mensen kunnen niet stemmen, maar wel hun mening over de logo’s achterlaten als reactie op het blogbericht. De icoontjes zijn nog niet definitief en kunnen dus nog worden aangepast aan de hand van de feedback.

via [techpulse]