ASUS heeft een laptop op de markt gebracht met een functie dat we nog niet eerder hebben gezien bij een laptop. De nieuwe Zenbook Pro’s beschikken namelijk over een 5,5-inch touchscreen waar je normaal de touchpad aantreft.Het touchscreen vervangt de touchpad op de 14-inch Zenbook Pro UX480 en de 15,6-inch UX580. Beide toestellen hebben een 4K-resolutie. Het 15,6-inch scherm is een touchpaneel. Intern vinden we een Intel cpu (hexacore in UX580, quad-core in UX480), tot 1TB nvme-ssd en tot 16GB werkgeheugen. De laptops hebben een aluminium behuizing.

Wat de nieuwe Zenbook Pro’s vooral aantrekkelijk maakt is het het touchpad dat bestaat uit een 5,5-inch full-hd schermpje. Dit scherm heeft vier verschillende modi, namelijk ScreenPad, Extension Display, Traditional touchpad en ‘disabled’ oftewel uit. Je kunt tussen deze opties schakelen via de F6-toets.

In de ScreenPad-stand is de touchpad voor vele taken te gebruiken. Zo kun je snel een rekenmachine of numeriek toetsenbord oproepen, de controls van je mediaspeler weergeven, werkbalken uit Office-software tonen en gebruiken, applicaties opstarten en meer.

De Extension Display-modus verandert de touchpad in een tweede scherm. Hiermee kun je vrijwel alles doen op het scherm. Dit is handig als je bijvoorbeeld wilt multitasken tijdens het kijken van een film. Je kunt dan in de tussentijd wat anders doen zonder de film te verkleinen of te pauzeren.

In de touchpad-modus schakelt het videogedeelte van het scherm uit en verandert het touchscreen in een standaard touchpad.

Prijzen van de nieuwe laptops heeft ASUS nog niet bekendgemaakt, maar de laptops verschijnen in september op de markt.

via [hardware.info]