Volgens de laatste geruchten werkt Apple aan een nieuwe hybride computer met touchscreen. Het gaat mogelijk om een MacBook met ARM-chips of een laptop met iOS.De website 9to5Mac schrijft dat de nieuwe Apple computer thuishoort in “een nieuwe familie apparaten” en draait op een aangepaste versie van iOS. Apple zou al een aantal prototypes hebben laten maken door het Chinese bedrijf Pegatron. Mogelijk gaat het om de eerste MacBook met een ARM-chip. Momenteel maakt Apple nog gebruik van Intel-chips voor Apple-computers.

Apple wil afstappen van Intel-chips om minder afhankelijk te worden van externe chipmakers. Chips met de ARM-architectuur worden namelijk door Apple zelf ontwikkeld. Tot nu toe heeft Apple de Mac altijd gescheiden gehouden van iOS, maar daar komt bij de volgende computer mogelijk verandering in. De nieuwe computer zal volgens de bron mogelijk al in 2020 op de markt verschijnen.

Toch vragen wij ons af in hoeverre we dit bericht serieus moeten nemen, aangezien Apple-CEO Tim Cook meerdere malen heeft gezegd dat iOS en macOS bewust gescheiden worden gehouden, om “de beste ervaring op beide platformen” te behouden.

via [nu.nl]