Apple waarschuwt consumenten die in het bezit zijn van een oudere MacBook Pro voor mogelijke oververhitting van de accu. In sommige gevallen zou de accu zelfs vlam kunnen vatten.De Amerikaanse fabrikant heeft aangegeven dat het om een “beperkt aantal” Macbook Pro’s gaat. Het zou gaan om 15-inch modellen met een Retina Display die zijn verkocht tussen september 2015 en februari 2017. Apple heeft niks gezegd hoeveel exemplaren getroffen zijn.

Via de website van Apple kun je achterhalen of je in het bezit bent van een Macbook Pro met een gevaarlijke accu. Je kunt via het Apple-menu linksboven controleren of je in het bezit bent van een getroffen Macbook Pro. Klik op ‘Over deze Mac’ en kijk of je model een “MacBook Pro (Retina, 15-inch, Mid 2015)” is. Als dit het geval is vul je het modelnummer van de Macbook Pro, die op de onderkant van je MacBook Pro te vinden is, in op de website van Apple.

Gebruikers kunnen gratis de accu laten vervangen wanneer ze contact opnemen met een hersteldienst van Apple of een erkende reseller. Je bent je laptop dan wel één tot twee weken kwijt.

via [hln]