Mocht je nog ergens een oude ongeopende game hebben liggen, dan kan dat wel eens flink veel geld gaan opleveren. Een ongebruikte versie van de eerste Super Mario Bros. voor de NES heeft bij een veiling namelijk 100.150 dollar opgeleverd.De Super Mario Bros. game is geveild via de Amerikaanse online veilinghuis Heritage Auction. Het is een zeer zeldzame game die alleen is uitgegeven in Los Angeles toen Nintendo in 1985 de markt aan het testen was. Het is één van de weinige games in een zwart hoesje. De kans is dus erg klein dat je zelf een dergelijk spel op zolder hebt liggen.

Het exemplaar is daarnaast erg goed bewaard, waardoor het spel ondanks de leeftijd zo goed als nieuw is. Een kenner van de website Wata Games zegt het volgende: “De artistieke en historische waarde zijn al aanzienlijk te noemen, maar vooral de staat van de verpakking is bijzonder indrukwekkend.” Het is de enige versie die nog volledig ongeopend is.

Het komt overigens wel vaker voor dat een zeldzame versie van een spel een ton oplevert. Zo werd er in 2014 een zeldzame Nintendo World Championship geveild voor 100.088 dollar.

bron [ad.nl]