Er staat een nieuwe update klaar voor de Xbox One, die nu al is te downloaden via het Xbox One Insider Program. De update brengt ondersteunen voor de 1440p-resolutie voor het spelen van games en afspelen van media naar de Xbox One X en de Xbox One S.1440p of QHD zit tussen Full HD en 4K in en is een erg populaire resolutie die gamers vaak gebruiken op een monitor. De nieuwe update is dus vooral populair voor mensen die gamen op een monitor. De update brengt naast de ondersteuning van 1440p echter ook een aantal andere functies met zich mee.

Zo is het voor streamers straks onder andere mogelijk om de controller te delen met een gebruiker die kijkt via Mixer.com op zijn computer. De kijker kan een digitale Xbox One controller op zijn scherm gebruiken of zijn eigen controleren aansluiten aan de computer. Dit is handig als je zelf moeite hebt om verder te komen in een game. De kijker kan alle knoppen gebruiken, behalve de Xbox-knop.

De update zal over enkele weken naar iedereen worden uitgerold. Voor een volledig overzicht van alle nieuwe functies kun je terecht op deze pagina.

via [xgn]