Valve heeft laten weten dat het bedrijf controversiële games niet van Steam zal weren. Alleen games die illegaal zijn of vallen in de categorie “straight up trolling” zijn niet welkom.Valve denkt dat het beter is als spelers en ontwikkelaars kunnen bepalen wat er in de Store van Steam terechtkomt. Daarom heeft Valve besloten om alle soorten games toe te laten op Steam, met uitzondering van spellen die illegaal zijn of neerkomen op ‘straight up trolling’. Wat precies onder ‘straight up trolling’ valt is niet helemaal duidelijk.

De beslissing van het bedrijf volgt kort na de verwijdering van de game Active Shooter door Valve. Active Shooter draaide om high school shootings, waarbij je als schutter zoveel mogelijk slachtoffers maakt op een school. Je kunt ook de rol van een SWAT-agent aannemen. Valve verwijderde de game, omdat het de maker ziet als troll. Valve had in het verleden al vaker spellen van dezelfde maker verwijderd.

Valve heeft ook aangekondigd dat het bedrijf tools voor spelers wil ontwikkelen die invloed kunnen uitoefenen op de games die ze te zien krijgen in de Store. Zo moet een Steam-algoritme bepaalde games aanbevelen of juist niet weergeven.

via [tweakers]