Twitch is een streamingplatform voor gamers, waar mensen kunnen kijken naar filmpjes van mensen die gamen. Twitch heeft nu de uitzendrechten van Overwatch gekocht, waardoor de streamingdienst de komende twee jaar alle matchen in de Overwatch League exclusief zal uitzenden.Volgens anonieme bronnen heeft Twitch ongeveer 90 miljoen dollar betaald voor de uitzendrechten. Dit is gelijk aan ongeveer 75 miljoen euro. Voor dit bedrag krijgt Twitch de uitzendrechten voor elk game, voor de hele wereld, behalve China.

Overwatch is een enorm populair spel waarin twee teams van elk zes spelers het tegen elkaar opnemen. De teamgenoten moeten samenwerken om doelen te bereiken. Wereldwijd kent Overwatch ongeveer 35 miljoen spelers.

Het streamen van Overwatch moet meer interesse wekken voor eSports. eSports is de naam voor professionele wedstrijden van videogames en is een markt met een groot publiek waar veel geld te verdienen valt. Finales van games als DOTA2, Starcraft of League of Legends trekken miljoenen kijkers.

Overwatch League
Er zijn twaalf teams die meedoen aan de Overwatch League. Elk team heeft daar ongeveer 20 miljoen dollar voor betaald. De teams bestaan uit Koreaanse en internationale professionele spelers die worden gesteund door een sponsor. Dit zijn hele grote sponsors, zoals bijvoorbeeld Kroenke. Kroenke is onder andere eigenaar van basketbalclub Denver Nuggets en voetbalclub Arsenal.

via [knack]