Sony is gestopt met de productie van de PlayStation Vita, de handheld game-console van het Japanse bedrijf. De Vita is niet succesvol genoeg om op de markt te houden.Sony gaf vorige maand al aan te stoppen met de productie van de PS Vita, maar een exacte datum gaf het bedrijf toen niet. Nu is Sony echter officieel gestopt en zien we op de Japanse Vita-pagina dat de console ‘discontinued’ is. Als de huidige voorraden op zijn is het dus niet meer mogelijk om een nieuwe PS Vita aan te schaffen.

De PS Vita werd in 2011 geïntroduceerd en verscheen in 2012 in Nederland op de markt. In Nederland is de PS Vita al sinds 2016 niet meer te koop, maar in Japan was de console nog steeds verkrijgbaar.

In 2017 vertelde Shawn Layden, de toenmalige CEO van Sony Interactive Entertainment of America, dat de PS Vita niet aansloeg en dat ontwikkelaars daardoor geen games voor de console ontwikkelden.

De Vita sloeg gewoon niet aan bij het publiek en dan gaan developers er ook niet mee aan de slag. Als je dat hebt, dan trek je ook geen publiek aan en dan komen de developers niet. Het is een neerwaartse spiraal die snel gaat.

via [tweakers]