Sony heeft meer informatie gegeven over de toekomstplannen van de Playstation. Zo heeft John Kodera, CEO en President & Representative Director bij Sony Interactive Entertainment, laten weten dat het bedrijf de komende drie jaar zal gebruiken om aan de Playstation 5 te werken.Mensen die wachten op de opvolger van de Playstation 4 moeten nog even geduld hebben. Sony wil de komende drie jaar namelijk gebruiken om de Playstation 5 te ontwikkelen. Dit blijkt uit een interview met onder andere The Wall Street Journal. Kodera liet ook weten dat we niet meer in een tijd leven waar we enkel naar de hardware of enkel naar het netwerk kunnen kijken alsof het twee verschillende dingen zijn. Deze twee dingen zijn onlosmakelijk met elkaar verbonden, waardoor het uitbrengen van een nieuwe console vandaag de dag niet te vergelijken is met vijf jaar geleden.

Kodera heeft ook aangegeven dat Sony kijkt of ze de mobiliteit meer kunnen integreren binnen PlayStation. Momenteel zijn Playstations alleen binnenshuis te gebruiken, maar wie weet komt daar in de toekomst verandering in. De huidige PS Vita is natuurlijk buitenshuis te gebruiken, maar Kodera zegt dat Sony met PlayStation een breder perspectief wil aanwenden. Waarschijnlijk spreekt hij over een vergelijkbaar systeem als de Nintendo Switch.

Hoe de Playstation 5 er uit komt te zien is nog onbekend. We hebben tot nu toe alleen de hints naar mobiliteit en het verder kijken dan de huiskamer gekregen. Ook kijkt Sony naar een betere integratie tussen hardware en het netwerk.

via [psx-sense]