Sony heeft de PlayStation 4-versie van Fortnite crossplay-ondersteuning gegeven voor de Nintendo Switch en de Xbox One. Ook kunnen PS4-spelers nu met hun Fortnite-account inloggen op andere consoles.Het is best opvallend dat de PlayStation 4 crossplay krijgt, aangezien Sony in augustus nog duidelijk aangaf dat de PS4-versie van Fortnite geen crossplay ging ondersteunen met de Switch en de Xbox One. Dit zou niet mogelijk zijn omdat ‘de beste ervaring voor Fortnite op de PlayStation 4 te vinden is‘. Sony heeft de open bèta voor Fortnites crossplay nu echter beschikbaar gemaakt en ook gelijk aangegeven dat crossplay straks naar meer spellen komt.

We zien de bèta als een kans om grondige tests uit te voeren die ervoor zorgen dat platformonafhankelijk spelen het beste is op de PlayStation, terwijl we rekening houden met de gebruikerservaring, zowel vanuit technisch als vanuit sociaal perspectief.

Doordat de PS4 voorheen geen crossplay-ondersteuning had, konden PS4-spelers niet op hun Fortnite-account inloggen op andere consoles. Hierdoor konden ze geen gebruikmaken van vooruitgang die ze al hadden geboekt.

via [tweakers]