Sony heeft de verkoopcijfers van de PlayStation 4 bekendgemaakt. De console is vijf jaar geleden op de markt gebracht en is sindsdien 86,1 miljoen keer verkocht.In een blogpost schrijft Sony dat de PS4, die op 15 november 2013 op de markt verscheen, 86,1 miljoen keer over de toonbank is gegaan. Ook heeft Sony meer dan 777,9 miljoen games verkocht. Sony bedankt alle fans die het bedrijf hebben gesteund en het mogelijk hebben gemaakt om Sony te laten groeien tot het punt waar het zich vandaag begeeft.

Call of Duty: Black Ops 3, Call of Duty WW2, Fifa 17, Fifa 18 en Grand Theft Auto 5 zijn de bestverkochte games. De zwarte DualShock 4-controller is de bestverkochte controller, gevolgd door de kleuren blauw, rood, wit en camo. De meest gedownloade PlayStation Plus-games zijn een speciale versie van Call of Duty: Black Ops 3, Destiny 2, Dead by Daylight, Just Cause 3 en Mafia 3.

Om het vijfjarig bestaan van de PlayStation 4 te vieren heeft Sony een speciale PlayStation 4-bundel aangekondigd met de game Call of Duty: Black Ops 4. De bundel is vanaf 27 november beschikbaar voor 299 dollar. Hiervoor krijg je de PS4 met 1TB geheugen, een zwarte controller en een fysieke versie van Call of Duty: Black Ops 4.

via [gamer]