Epic Games, de ontwikkelaar van het populaire spel Fortnite, zou dit jaar een winst hebben geboekt van 3 miljard dollar, omgerekend meer dan 2,6 miljard euro. Dit heeft een anonieme ingewijde gezegd tegen TechCrunch.Epic Games heeft niet gereageerd op de berichten, maar dat Epic Games een goed jaar achter de rug heeft is wel duidelijk. Zo is Fortnite uitgegroeid tot de populairste online game met meer dan 200 miljoen spelers die zich hebben aangemeld. Vorige maand waren maar liefst 8,3 miljoen mensen tegelijk actief.

Fortnite is gratis te spelen, maar via in-game aankopen (microtransacties) kun je onder andere wapens en outfits kopen. Fortnite is een battle-royale game waarbij 100 spelers op dezelfde locaties worden gedropt en het de bedoeling is om als laatste over te blijven.

Naast Fortnite heeft Epic Games meerdere succesvolle projecten gestart. Zo is Epic Games ook de ontwikkelaar van Gears of War en de Unreal Engine-software waarmee andere ontwikkelaars 3D-werelden kunnen ontwerpen.

via [nu.nl]