De Japanse uitgave Nikkei claimt dat Nintendo werkt aan een kleinere en goedkopere uitvoering van de Nintendo Switch-console. Nintendo zou de console tussen april 2019 en maart 2020 op de markt willen brengen.Nikkei is een uitgave die normaal alleen informatie deelt als ze heel zeker zijn van hun zaak. Dat maakt dit gerucht daarom extra interessant. Geruchten over een kleinere Switch gaan namelijk al langer rond, maar Nikkei is een wat betrouwbaardere bron. Volgens Nikkei zal Nintendo de kleinere Switch in het fiscale jaar 2019 willen uitbrengen. Het fiscale jaar loopt van april 2019 tot en met maart 2020.

De nieuwe Switch zou niet alleen kleiner zijn, maar ook een lagere adviesprijs meekrijgen. Behalve dat de console “makkelijker te dragen” is heeft Nikkei echter nog geen verdere details gedeeld.

Nintendo gaf vorige maand zelf aan dat het bedrijf voorlopig niet werkt aan een opvolger van de Nintendo Switch. De kleinere uitvoering is daarom vermoedelijk geen opvolger, maar puur een variant van de huidige Switch-console.

via [gamer]