Nintendo heeft twee nieuwe Pokémon spellen aangekondigd voor de Nintendo Switch. In de spellen Let’s Go, Pikachu! en Let’s Go, Eevee! worden elementen uit de klassieke gameboy-games en de smartphonegame Pokémon Go gecombineerd.De nieuwe spellen zijn gebaseerd op de gameboygame Pokémon Yellow uit 1998. Afhankelijk van de gekozen versie reist Pikachu of Eevee mee met de speler. Je kunt de Pokémon gebruiken om tegen andere Pokémon te vechten. Net als in Pokémon Go kun je Pokémon vangen. Je gebruikt de controller van de Nintendo Switch om een Pokéball in een gekleurde ring te gooien. Nintendo heeft speciaal voor het spel de Poké Ball Plus geïntroduceerd, een accessoire die als controller kan dienen.

Spelers kunnen Let’s Go, Pikachu! en Let’s Go Eevee! combineren met het smartphonespel Pokémon Go. Het is namelijk mogelijk om Pokémon uit de Kanto-regio te transporteren naar de Switch. Ook kun je cadeaus van de Switch sturen naar de smartphone of de Poké Ball Plus gebruiken als alternatief voor de Pokémon Go Plus.

Beide spellen krijgen een multi-player functie, waardoor je Let’s Go, Pikachu! en Let’s Go, Eevee! samen kunt spelen, door één van de twee Switch-controllers te delen. De nieuwe Pokémon spellen zijn vanaf 16 november in Nederland te koop, dus we moeten nog even geduld hebben. Prijzen heeft Nintendo nog niet bekendgemaakt.

via [nu.nl]