Shuntaro Furukawa gaat vanaf juni aan de slag als CEO van Nintendo. Tijdens een interview met Nikkei heeft Furukawa aangegeven dat hij vooral wil uitbreiden op het gebied van smartphonegames.Furukawa heeft laten weten dat zijn doel is om jaarlijks 100 miljard yen te verdienen met mobiele games. Dit is omgerekend ongeveer 758 miljoen euro. Afgelopen jaar draaide de smartphone-divisie van Nintendo een omzet van 39,3 miljard yen. Dit komt overigens neer op slechts 4 procent van de totale omzet van Nintendo.

De nieuwe CEO heeft nog niet bekendgemaakt hoe hij de omzet wil verhogen, maar we weten dat het bedrijf verschillende releases op de planning heeft staan. Ook heeft Furukawa aangegeven dat hij is geïnspireerd door games als Pokémon Go.

Tot nu toe heeft Nintendo de spellen Super Mario Run, Fire Emblem Heroes en Animal Crossing: Pocket Camp uitgebracht voor de mobiel. Onlangs kondigde Nintendo het spel Dragalia Lost aan.

Naast de focus op mobiele games wil Nintendo ook de Nintendo Switch uitbrengen op meer markten. Momenteel is de console beschikbaar in 50 landen, waarvan de console voornamelijk goed verkoopt in Europa, Japan en de Verenigde Staten. Furukawa ziet echter groeikansen in het Midden-Oosten en Zuidoost-Azië.

via [tweakers]