Microsoft heeft aangekondigd dat gamestudio The Coalition werkt aan het spel Gears 5. Het spel komt volgend jaar uit en heeft een vrouwelijke hoofdrolspeelster.Tijdens de E3-conferentie werd een trailer getoond om Gears 5 aan te kondigen. De trailer maakt duidelijk dat Kait Diaz de hoofdrol speelt. Ze verscheen voor het eerst in Gears of War 4. The Verge schrijft dat het spel een split screen- en een onlinemultiplayermodus krijgt. Ook is er ondersteuning voor 4k en hdr. Gears 5 verschijnt volgend jaar op de markt voor de Xbox One en Windows 10-computers.

Ook heeft Microsoft twee trailers van spin-offs laten zien. Zo komt de mobiele game Gears Pop naar Android en iOS. Gears Pop is een combinatie tussen Gears of War en Funko Pop-speeltjes. Gears Pop is net als Gears 5 vanaf volgend jaar te spelen.

Als laatste toonde Microsoft een trailer voor het spel Gears Tactics. Dit is een turn-based strategygame voor Windows 10, waarin de sfeer van Gears of War wordt gecombineerd met een strategiespel. Een releasedatum voor dit spel is nog niet bekendgemaakt.

via [tweakers]