John Romero, de designer van het klassieke spel Doom, heeft aangekondigd dat hij werkt aan een spirituele opvolger van het spel. De nieuwe shooter-game heet Sigil.Romero kondigde de opvolger aan tijdens het vijfentwintigste jubileum van Doom. Hij noemde Sigil “een officieel, spiritueel vervolg op de vierde aflevering van The Ultimate Doom.” De designer kan geen echte Doom-game meer maken, omdat de rechten van de game in handen zijn van id Software, een bedrijf waar Romero niet voor werkt.

Sigil lijkt echter wel veel op Doom. Het spel bevat negen singleplayerlevels en negen deathmatch-levels. Sigil verschijn halverwege februari en is gratis te downloaden. Spelers moeten echter wel het originele Doom spel hebben om Sigil te kunnen spelen.

Er zullen ook twee collector’s editions van de game op de markt verschijnen. De eerste editie kost 39,99 dollar en bestaat uit een grote doos met daarin een 16 GB USB-drive in de vorm van een floppy. Op deze USB-drive staat uiteraard het spel Sigil. De tweede collector’s edition kost maar liefst 166 dollar en bestaat onder andere uit geprint artwork, een munt en een beeld van Romero’s eigen hoofd op een speer. Pre-orders voor deze collector’s edition kunnen vanaf 24 december worden geplaatst.

via [gamer]