PUBG Corp. heeft Epic Games in Zuid-Korea aangeklaagd omdat het bedrijf met Fortnite auteursrechten van PUBG Corp. zou hebben geschonden. Volgens PUBG Corp. heeft Epic Games met Fortnite PlayerUnknown’s Battlegrounds gekopieerd.Een rechtbank in Zuid-Korea kijkt momenteel of de battle royale-modus van Fortnite inbreuk maakt op het intellectueel eigendom van PUBG Corp. Dit heeft een medewerker van PUBG Corp. laten weten tegenover Korea Times. Details over de zaak ontbreken nog.

Vorig jaar gaf de ontwikkelaar van PlayerUnknown’s Battlegrounds al aan dat Fortnite teveel een kopie zou zijn.

We hadden een voortdurende relatie met Epic Games gedurende de ontwikkeling van PUBG doordat ze de makers zijn van Unreal Engine 4, de engine die we voor de game gebruiken. Nadat we naar opmerkingen vanuit de community hebben geluisterd en de game zelf hebben onderzocht, vrezen we dat Fortnite de ervaring van PUBG kopieert.

Later paste PUBG Corp. de verklaring iets aan door te zeggen dat de kritiek niet zozeer is gericht  op het kopiëren van de battle royale-modus, maar vooral op Fortnites directe verwijzingen naar PUBG. Epic Games zou de verwijzingen hebben gedaan om Fortnite te promoten, maar het gaf consumenten de indruk dat PUBG Corp. ook bij de ontwikkeling van Fortnite betrokken zou zijn.

via [tweakers]