Een ex-werknemer van Jagex, de ontwikkelaar en uitgever van RuneScape, heeft in-game geld gestolen van spelers. Hij drong Old School RuneScape-accounts binnen en maakte in-game geld van deze accounts over. De totale waarde loopt waarschijnlijk op tot duizenden dollars.Jagex heeft via een bericht laten weten dat een werknemer is ontslagen omdat hij zijn positie als moderator binnen de RuneScape-gemeenschap misbruikte. Jagex ontdekte dit tijdens routinecontroles. De ex-medewerker was verantwoordelijk voor het terugplaatsen van geld en items bij een klein aantal accounts.

PC Gamer schrijft dat de ex-medewerker mogelijk meer dan 100 miljard coins gestolen heeft. De waarde van deze in-game coins kan oplopen tot honderdduizend dollar. De politie is ingeschakeld en onderzoekt de zaak verder.

Speler mazrim_lol claimde twee maanden geleden al dat een moderator van Jagex 45 miljard coins bij hem heeft buitgemaakt. Andere spelers geloofde hem echter niet en Jagex reageerde niet. Nadat Jagex ontdekte dat er wel degelijk een medewerker was die misbruik maakte van zijn positie, heeft mazrim_lol het gestolen bedrag teruggekregen.

via [tweakers]