Epic Games, de ontwikkelaar van onder andere Fortnite en de Unreal Engine, heeft bekendgemaakt dat het bedrijf een eigen gamewinkel zal lanceren. Hiermee wil Epic Games concurreren met onder andere Steam.Epic Games heeft nog niet aangegeven wanneer de gamewinkel gelanceerd zal worden, het bedrijf heeft alleen aangegeven dat dit “binnenkort” zal gebeuren. In het begin zullen slechts een beperkt aantal games beschikbaar zijn. In de loop van 2019 zal het assortiment worden uitgebreid. Zo zullen onder andere games voor Android en andere ‘open platforms’ worden toegevoegd.

Om welke games het gaat is nog onduidelijk, maar hier krijgen we tijdens The Game Awards waarschijnlijk meer over te horen. Het is uiteindelijk de bedoeling om games van allerlei kwaliteitsniveaus en genres op te nemen in de winkel.

Ontwikkelaars ontvangen 88 procent van de opbrengsten. De overige 12 procent gaat naar Epic Games. Wanneer de ontwikkelaar de Unreal Engine gebruikt, dan neemt Epic Games ook de vijf procent royalty-betalingen voor zijn rekening. In de onderstaande afbeelding vergelijkt Epic Games de afdracht van inkomsten met die van Steam.

via [tweakers]