Epic Games heeft voor het komende jaar 100 miljoen dollar, omgerekend ongeveer 85 miljoen euro, aan prijzengeld beschikbaar gemaakt. Dit geld zal worden verdeeld over verschillende e-sporttoernooien voor het spel Fortnite: Battle Royale.Fortnite is een gratis spel dat meer dan 3 miljoen spelers per dag telt en op verschillende apparaten te spelen is. In Fortnite worden verschillende spelers in een wereld gedropt om tegen elkaar te strijden. De persoon die als laatste overblijft is de winnaar. Kortom, een uitstekend concept voor e-sporttoernooien.

Met het prijzengeld wil Epic Games van Fortnite echte e-sport maken. “We zijn voor een competitieve benadering van de game. We willen dat mensen ervan genieten om het spel te spelen of te bekijken.

100 miljoen dollar klinkt misschien als een onmogelijk hoog bedrag, maar Epic Games haalt maandelijks meer dan 100 miljoen dollar binnen dankzij de in-app aankopen in het spel. Epic Games zal binnenkort meer bekendmaken over hoe de competities eruit komen te zien en op welke platforms de competities te spelen zijn.

via [nos]