De nieuwe spelcomputer Atari VCS is vanaf eind mei te bestellen. Ondanks dat het deze maand al mogelijk is om een pre-order te plaatsen verschijnt de Atari VCS pas in 2019 op de markt.Na lang wachten weten we eindelijk meer over de pre-order datum en de releasedatum van de Atari VCS. Zo heeft Atari bekendgemaakt dat het vanaf 30 mei mogelijk is om een bestelling te plaatsen via de Indiegogo-pagina van de spelcomputer. Mensen die aan de slag willen met de Atari VCS moeten echter nog wel even geduld hebben. De release zal namelijk pas in 2019 plaatsvinden.

Naast de normale Arati VCS, genaamd Onyx Edition, komt Atari ook met een Collector’s Edition. De Collector’s Edition is slechts beperkt beschikbaar en heeft een voorkant van namaakhout. De Onyx Edition heeft gewoon een zwarte voorkant. Het is nog onduidelijk of de spelcomputer standaard met een controller geleverd zal worden, aangezien in de aankondiging staat dat “andere pakketten worden aangeboden met een Classic Joystick of Modern Controller.

Arati heeft verder laten weten dat de Arati VCS is uitgerust met een AMD-chip die video in 4k, hdr en 60fps kan uitzenden. Ook heeft de Atari VCS ondersteuning voor wifi, bluetooth 5 en usb 3.0, en is er interne opslagruimte aanwezig die je via externe bronnen kunt uitbreiden. De Atari VCS krijgt bij de release standaard meer dan honderd games mee.

via [homecinemamagazine]