Apex Legends heeft een update ontvangen die onder andere maatregelen moet nemen tegen deelnemers die niet actief zijn. Dergelijke spelers worden ook wel piggy backers genoemd.Versie 5.1 van Apex Legends brengt een hoop verbeteringen met zich mee, maar misschien wel de meest opvallende wijziging is het optreden tegen piggy backers. Bij piggy backing laden spelers het spel, om vervolgens niet actief deel te nemen en te profiteren van de prestaties van hun teamgenoten. Spelers kunnen op deze manier ervaringspunten verdienen en een level omhoog gaan, zonder hier zelf wat voor te doen.

Respawn Entertainment heeft onderzoek gedaan naar piggy backing en heeft besloten om spelers die dergelijk gedrag vertonen automatisch een tijdelijke ban op te leggen. In extreme gevallen kan dit gedrag leiden tot permanente verbanning.

Het automatisch bannen van piggy backers heeft overigens wel geleidt tot ophef op de Subreddit van Apex Legends. Volgens sommige spelers heeft het automatisch bannen van spelers geen zin, omdat spelers er achter kunnen komen wat de minimale vereiste prestatie is om een verbanning te ontlopen. Daarnaast kan het voorkomen dat een ban onterecht is. Veel spelers zien daarom veel liever een andere manier om ervaringspunten te kunnen verdienen, waardoor piggy backing geen zin meer heeft.

via [gamer.nl]