Microsoft heeft bekendgemaakt dat Age of Empires: Definitive Edition op 20 februari zal worden uitgebracht voor de PC. Age of Empires: Definitive Edition is de opvolger van de originele Age of Empires, die in 1997 werd uitgebracht.Het was de bedoeling dat Microsoft de opvolger van Age of Empires tijdens het 20 jarige jubileum zal introduceren, maar de introductie heeft wat vertraging opgelopen. Microsoft besloot de release uit te stellen omdat het bedrijf het beste uit de Definitive Edition wilde halen. Alles moet perfect zijn om de charme van de 20-jarige game te behouden.

In de Definitive Edition van het spel zijn vooral grafische verbeteringen doorgevoerd. Zo is het spel onder andere geschikt om in een 4K-resoluite te spelen. Ook is de gameplay verbeterd en heeft het bedrijf een nieuwe soundtrack opgenomen om te voldoen aan de nieuwe audiostandaarden.

Op 29 januari lanceert Microsoft een multiplayerbeta van de game. Spelers kunnen zich via de officiële site van Age of Empires aanmelden.

via [xgn]