Xiaomi heeft een mechanisch toetsenbord aangekondigd die is uitgerust met rgb-verlichting. Het “Gaming Keyboard” heeft een aluminium behuizing en Red-switches van TTC.De Gaming Keyboard is het tweede mechanische toetsenbord van Xiaomi. Eerder bracht het bedrijf al de Yuemi MK01 uit. De introductie van de Gaming Keyboard volgt na de introductie van de Mi Gaming Mouse, Mi Gaming headset en de Mi Gaming-laptop.

Het toetsenbord beschikt over 104 toetsen, die Red-switches van TTC bevatten. TTC is een bedrijf die microswitches voor onder andere muizen en toetsenborden maakt. Het bedrijf geeft aan dat Xiaomi de eerste fabrikant is die gebruikmaakt van TCC’s hybride Red-switches met travel van 3mm.

Met geïntegreerde software en fn-toetsen kun je de rgb-verlichting die onder de toetsen zitten aanpassen. De Xiaomi Gaming Keyboard heeft een polling rate van 1000Hz en ondersteunt 33-key rollover. Er zijn programmeerbare toetsen aanwezig. In China krijgt het toetsenbord een adviesprijs mee van omgerekend ongeveer 35 euro.

via [tweakers]